veelgestelde vragen

Antwoord op veel van je vragen door Weusthuis Makelaardij

VERKOOPPROCEDURE

Na de officiële start verkoop op maandag 10 juli heb je tot vrijdag 21 juli 17.00 uur de tijd om via jouw persoonlijke account je kavelvoorkeuren door te geven of te wijzigen en de financiële check aan te leveren.

Download de verkoopprocedure bij de pagina: ‘Verkoopstukken‘ voor meer informatie

Wanneer je wordt toegewezen, word je hier persoonlijk van op de hoogte gebracht door Weusthuis Makelaardij en word je uitgenodigd voor een gesprek op kantoor.

Een optie geldt in de basis voor 3 weken vanaf de afspraak bij Weusthuis Makelaardij In deze periode heb je voldoende gelegenheid om jouw keuze te overwegen, het financiële plaatje te bekijken en eventueel aanvullende vragen te stellen. Na deze optieperiode wordt er gevraagd of je tot koop wilt overgaan of wilt afzien van de optie, waardoor andere kopers een kans krijgen.

Wanneer je overgaat tot koop, dan zal de makelaar jouw gegevens opvragen en dan wordt er een koop- en aanneemovereenkomst opgesteld. De documenten worden in concept gedeeld om te controleren of alle gegevens goed zijn ingevuld. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om de handtekening te zetten.

Na de ondertekening van de overeenkomsten heb je zes weken de tijd om de financiering definitief af te ronden. Zodra dit rond is, is de koop ook definitief en volgt er een afspraak bij de notaris. Samen met de kopersbegeleiding van Bouwbedrijf Westerhof bespreek je de woonwensen en de mogelijkheden tot maatwerk.

Financiële check

We proberen zoveel mogelijk mensen een woning of kavel toe te wijzen. Daarbij kijken we naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat je de woning kunt financieren of (deels) met eigen middelen kunt betalen.

Je levert de financiële check in samen met de officiële inschrijving voor een woning/kavel via jouw persoonlijke account.

De financiële check kunt je laten opstellen door je bank, hypotheekverstrekker of financieel adviseur en is te downloaden via de verkoopstukken op de projectwebsite.

Financiering

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte betaal je de koopsom van de grond. De bouw is dan nog niet begonnen. De aanneemsom wordt vervolgens in termijnen betaalt, vanaf het moment dat de bouw start.

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

HEB JE INTERESSE? SCHRIJF JE DAN NU IN.

Heb je interesse in wonen op De Brink? Schrijf je dan vrijblijvend in via onderstaand formulier. Wij houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Aan jouw inschrijving is geen enkele verplichting verbonden.

VERKOOPINFORMATIE

NIETS MISSEN?

Volg Wonen op de Brink op Social Media